Atinge-Touch

We have been touched by the lives of Roma people from Babadag, Napoli, Roma, Stockholm, Gaziantep, Nazip, Istanbul, and so on, and so on.

For informations in English and Italian check the „Program” page.

Între 22 și 28 octombrie, în fiecare zi de la ora 18 la 21, la centrul CINETic poți explora necunoscutul în VR (virtual reality), tehnologie care produce intimitate și interactivitate. Prin proiectul ATINGE poți experimenta viața celuilalt, utilizând tehnologia imersivă, care creează o cale de comunicare și cunoaștere. Necunoașterea este elementul principal care duce la distanțare, angoasă și frică.
Prin cele 5 experiențe VR din cadrul ATINGE  ai ocazia să mergi la plimbare cu bicicleta pe străzile Stockholmului, să explorezi traiul într-un teatru din Napoli sau ești invitat la o ceașcă de ceai de ziaristul Fred Taikon care îți împărtășește viața lui, care începe cu o copilărie  în cort.

În cadrul proiectului ATINGE au fost realizate 5 experiențe VR, care au ca obiectiv conștientizarea consecințelor inechității sociale. Pornind de la conceptul high-tech high-stakes, Proiect 2.0 își propune să ajungă, prin intermediul experiențelor VR, la un public care în mod normal nu accesează condițiile de viață extreme cu care se confruntă semeni din imediata lor vecinătate. În Europa contemporană, uneori în marile metropole, alteori în zone rurale, familii sau grupuri întregi trăiesc în condiții precare și temporare, deseori sub limitele care să le asigure minimă siguranță, suficientă căldură sau acces la apă. Proiectul este o invitație la empatie și la conștientizarea necesității generării unor soluții durabile.

Proiectul va expune experiențele rezultate la Centrul CINETic din București în perioada 22- 28 octombrie, între 5-9 noiembrie la Stockholm, iar între 13-17 noiembrie la Napoli.

Proiectul a fost realizat în parteneriat de asociația Proiect 2, CINETic UNATC IL Caragiale cu sprijinul financiar al AFCN în cadrul sesiunii de finanțare proiecte multianuale 2017-2018 și cu sprijinul a numeroși parteneri: Kustepe Roman Sanat, E Romani Glinda, Radio Romano, Chi Rom e chi no, Școala nr 1 comuna Letca, Romano Onulus, Hatai Domlar, Armata Salvării.

Tehnologie VR pusă de dispoziție de SAMSUNG ROMÂNIA.

Programări la atinge.cinetic@gmail.com sau 0740894946.

Între 22 și 28 octombrie, în fiecare zi de la ora 18 la 21 din oră în oră.

Vizionare celor 5 experiențe durează în total aproximativ 60 de minute.

In cazul în care există locuri libere  vor fi acceptaţi și spectatori fără rezervare în limita locurilor disponibile de maxim 10 spectatori pe oră.

Spectatorii sunt rugați să se prezinte cu 5 minute înainte de începerea fiecărui program.

Bicicleta Roz, aplicație interactivă stereoscopică

La școală, film interactiv stereoscopic

O ceașcă de ceai cu Fred Taikon, video 360° 

Târziu, video 360° 

Alosarel, video 360°

Regizor: Alexandru Berceanu; scenariști: Alexandru Berceanu, Andreea Chindriș; director de imagine: Boroka Biro; grafică, designer 3D: Marius Hodea; editor: Bogdan Alexandru; sunet și mixaj: Ciprian Vișan; documentarist: Andreea Chindriș, cameră: Boroka Biro, George Niță; coordonator VR: Ciprian Făcăeru; programatori:  Andrei Ungureanu, Grigore Burloiu; inginer sunet: Mihai Gheorghiu; manageri: Roxana Garet, Andreea Chindriș.

UNATC ”I. L. Caragiale” BUCUREȘTI © 2018 Asociația PROIECT 2

”We have been buried under the ground. Hidden so no one can see us” — Bosnian Roma Community member in Napoli

20171018_121927
Roma camp

Lasă un comentariu